mineralen en sieraden cees de wagt dirkshorn

Edelstenen en mineralen

Vanuit mijn passie voor mineralen en edelstenen ben ik begonnen met het maken van sieraden.

Door lid te worden van een geologische vereniging ontmoette ik iemand die mij het zagen, slijpen en polijsten van ruwe mineralen en edelstenen heeft geleerd, na afloop kon ik eenvoudige sieraden maken, doch het smaakte naar meer.

lapislazuli en rozenkwarts

Edelsmeden

Na lang zoeken kwam ik terecht bij Hadewijch Gerlof van “Inner Jewel” van haar heb ik privé les gehad in het edelsmeden.

Bij het maken van mijn sieraden laat ik mij veelal leiden door de vormen en lijnen van de ruwe stukken materiaal, hierdoor ontstaan er telkens weer andere vormen, kleuren, tekeningen en dus unieke exemplaren.

De ruwe mineralen probeer ik zo veel mogelijk zelf te vinden in de natuur en soms worden deze gekocht of krijg ik ruwe stukken van vrienden van de geologische vereniging.

sieraad cees de wagt zilver met ammoniet

Sieraden in opdracht

Tevens maak ik sieraden in opdracht waarbij veel mogelijk is doch het materiaal bepaalt mede de vorm en kleur. Ook uw eigen mineraal kan ik slijpen en verwerken in een nieuw sieraad.

Ik werk uitsluitend met zilver en edelstenen.

Voor meer informatie  over een bepaald sieraad kunt u contact met mij opnemen.